Uloguj se

Teen to teen

15. 12. 2015. 13:08   >>  13:38 Autor: FILIP GOLIĆ, GIMNAZIJA TAKOVSKI USTANAK IZ GORNJEG MILANOVCA

Njega devojčice prosto obožavaju

O tome da u Srbiji živi mnogo talentovanih muzičara ne moramo da govorimo jer smo sami svedoci njihovog postojanja. Veliki broj njih je prokrčio svoj put slave, ali ima I onih koji polako streme ka zvezdanom nebu I koji su još uvek u mraku anonimnosti. Svoj zračak svetlosti I minut slave sa nestrpljenjem iščekuju kako bi se što bolje predstavili I pokazali svoj talenat. Upoznajte Ivana Simića iz Valjeva. On ima 17 godina i već je internet zvezda. Pesme i kompozicije koje je on napisao svakako su vredne pažnje publike i mnogo su zrelije nego što bi se moglo očekivati od osobe koja ima 17 godina.

Muziku voli od malena, i ona je ta koja ga je pratila ceo život:

"Oduvek sam imao interesovanja za muziku, ali nikad nisam imao u planu da pokušam da uradim sve ovo što jesam. Na to su me podstakli nekoliko dobrih prijatelja i nastavnica iz osnovne škole, koji su mi ulivali samopouzdanje. Usledila su brojna takmičenja i sve veće interesovanje za moj rad", kaže Ivan i otkriva šta ga je to podstaklo da svoje pesme prikaže javnosti:

"Kada uživate i volite nešto što radite, kada verujete u ono što radite, želite i da saznate da li će se to nekome svideti ili ne. Sazrevao sam i moj stil i ukus se dosta promenio. Vremenom su se menjala i mišljenja drugih ljudi i svaki novi korak je bio napredak za mene”.

Mladi muzičar se slaže da mu je početak bio veoma težak i da su kritike okoline bile i te kako prisutne.

"Na početku, je bilo mnogo onih koji su osporavali moj rad i to je bio malo teži period za mene. To me je navelo da se zapitam da li ja to mogu i da li su oni u pravu. Ako sam nešto naučio, to je da ne treba pokazivati svoje slabosti. Stoga, osmeh na lice i život je mnogo lepši!", iskren je naš sagovornik.

Ivan se, kako kaže, ni sam ne seća kada i kako je napisao prvu pesmu, ali tačno zna da mu inspiracija dolazi pod dejstvom jakih emocija.

"Pesme pišem kada sam veoma srećan ili veoma tužan. Pokušao sam da pišem pesmu kako kažu ''napamet'' ili planirano za nešto, ali to uglavnom završi u kanti. Najbolje stvari ispadnu neplanirano."

Napisao je mnogo pesama, a objavio je njih tri. Kaže da ostale stoje u kutiji i čekaju pravi trenutak kada će ugledati svetlost dana. Ne postoji pesma koju bi posebno izdvojio jer mu je svaka draga na svoj način.

"Sve što sam napisao je deo mene i radujem se svakom uspehu. Svaka moja pesma ocrtava mene, a sazrevanje i promena raspoloženja se jasno vidi kroz svaku sledeću. Onu koju bih baš izdvojio je pesma 'Mi mogli smo sve'", otkriva muzičar.

Naziv pesme nas je naveo da ga pitamo, da li postoji devojka u njegovom životu kojoj on posvećuje pesme, na šta nam se on samo zagonetno nasmešio.

Kada je reč o učešćima u nekim od muzičkih takmičenja Ivan nam je otrkio:

“Smatram da ima vremena za sve jer je preda mnom ceo život. Ranije sam imao veliku želju da se prijavim na neko od takmičenja ali s obzirom da učim u Sloveniji i da sam u Srbiji godišnje ukupno tri meseca to je faktički teško izvodljivo. Ali ko zna, život ti da mnogo prilika, a na tebi je da li ćeš ih i kako iskoristiti.”

Ivan je pun optimizma i sebe za deset godina vidi kao srećnog, uspešnog i zadovoljnog čoveka koji je uspeo da ostvari svoj san. A mi mu želimo da mu se želje i ostvare!

A za kraj, uživajte u njegovoj pesmi...

0
0 Komentari
Ostali komentari