Uloguj se

Teen to teen

09. 09. 2015. 12:57   >>  13:01 Autor: FILIP GOLIĆ, GIMNAZIJA TAKOVSKI USTANAK IZ GORNJEG MILANOVCA

Zašto nikada ne smete da dozvolite da vam bude dosadno?

“Dosadno mi je”- rečenica koja se u poslednje vreme čuje gotovo svuda.

U školi, na ulici, u porodici. Postala je zaštitni znak ljudi kojima je sve smaranje. Zaštitni znak, ljudima koji ne znaju šta zapravo život znači I šta on sve može doneti. Sigurno ste se našli u situaciji da vam je naprosto sve dosadno.

Smorili su vas izlasci, škola, druženje. Potpuno ste nezainteresovani i sve vam se čini izbledelo. Ali, ipak sebi to ne smete dozvoliti. Čovek rađanjem dobija život, život koji bi trebalo maksimalno da iskoristI I koji bi trebalo da živi punim plućima. Šta bismo dobili od toga ako bismo samo sedeli I kukali da nam je dosadno?Ništa. Uzmite stvar u svoje ruke I učinite nešto zanimljivo. Život će vam brzo proći, ostarićete dok trepnete.

Radite ono nešto što ćete sutra vašim unucima prepričavati i čemu će se oni diviti. Čovek je kao leptir, doduše ne živimo samo jedan dan, ali ipak I naš kraj je neizvestan. Dobili smo šansu da stvaramo i volimo. Dobili smo pravo da živimo. To znači da svoj život kvalitetno trošimo.

Da se smejemo, putujemo, radimo zanimljive stvari, slušamo muziku, idemo u bioskop i na trčanje, i da nikada ne pomislimo da nam je dosadno. Zato bi trebalo da svaku sekundu, svaki minut i sat provedemo što kvaltetnije i sa što više elana.

I onda se vraćamo na početak. Stavimo prst na čelo i zapitajmo se gde smo to pogrešili, ispravimo grešku i počnimo da cenimo malo više ono što imamo.

0

Povezane vesti

0 Komentari
Ostali komentari